AJANKOHTAISTA

Isännöitsijän työssä viihtymisen ja jaksamisen rooli näkyy palvelun laadussa

Tiina Lindholm aloitti isännöitsijänä MTR:llä syyskuussa 2022. Tällä hetkellä Tiinalla on 13 isännöitävää kohdetta ja pääsääntöisesti arki koostuu asiakkaiden sähköposteihin vastaamisesta, pöytäkirjojen kirjoittamisesta sekä kokouskutsujen ja tilinpäätösten tekemisestä. Kysyimme Tiinalta, minkälaisena hän kokee isännöitsijän työn MTR:llä; mitkä tekijät vaikuttavat työssä jaksamiseen sekä siihen, ettei arki kuormitu liikaa kaikista isännöintiin liittyvistä tehtävistä.

Alkuun Tiina korostaa asiakaspalvelun roolia arjen tavallisten asioiden, kuten saunavuorojen ja autopaikkojen, hoitamisessa:

”MTR:llä isännöitsijän puhelin ei soi jatkuvasti. Se on merkittävä tekijä työrauhan saavuttamisessa ja suuressa roolissa siinä, ettei isännöitsijän työtaakka kasaannu liian isoksi. Asiakaspalvelumme tuki on tärkeää, ja asiakaspalvelu suodattaakin suurimman osan yleisimmistä, puhelimitse tulevista kysymyksistä.”

Myös toimistoisännöitsijän tuki hallinnollisissa tehtävissä on helpottanut Tiinan arkea.

”MTR:llä toimistoisännöitsijä tekee viranomaisilmoituksia, lähettää allekirjoituksia ja pöytäkirjoja sekä hoitaa muita tarvittavia paperitöitä. Toistaiseksi positiivisin yllätys uudessa työpaikassa ilmenikin juuri tilinpäätösaikaan. MTR:llä toimistoisännöitsijä täyttää toimintakertomuksen hyvin pitkälti valmiiksi. Minun on silloin äärimmäisen nopea viimeistellä se ja tilinpäätös. Lisäksi kirjanpitäjät osallistuvat talousarvion tekoon ja auttavat jopa sen suunnittelussa. Taloyhtiöiden hallituksilta saadaan sitten yhdessä kiitosta!” Tiina kertoo.

Kun tiimityö toimii organisaation sisällä, eikä yhden henkilön työlistalla ole liian monenlaisia tehtäviä, näkyy se tuloksina ja palvelun laatuna myös asiakkaille. Vaikka etätöitä tehdään paljon, Tiina korostaa, että yhteishenki on MTR:llä huipputasolla. Uuden organisaation toimintaan oli helppo hypätä mukaan:

”MTR:llä kaikki ovat valmiina auttamaan toistenkin hommissa, ja Teamsissa ja toimistolla vaihdetaan paljon omia kokemuksia. Itse isännöitsijän työn puolesta kaikesta on hyvät mallit ja pohjat valmiina. MTR:llä ollaan aktiivisia, auttavaisia ja järjestelmällisiä. Etenkin näistä syistä olen viihtynyt todella hyvin!”

Isännöitsijä, oletko valmis ratsastamaan muutoksen aallonharjalla?
Onko sinunkin mielestäsi aika tehdä isännöintiä uudella tavalla? Tule meille töihin.

Ajankohtaista