AJANKOHTAISTA

MTR-konserni ja STIO liittyvät Odevo-konserniin – Uuteen kansainväliseen haastajaan kiinteistönhoito- ja isännöintialalla

Puhuttaessa kiinteistönhoidosta ja isännöinnistä, toivoo nykypäivän kodinomistaja ennen kaikkea sujuvuutta sekä laadukasta asiakaspalvelua. Samaan aikaan kiinteistöala yleisesti ottaen on kuitenkin jäänyt jälkeen niin asiakaslähtöisessä ajattelussa kuin digitalisaation hyödyntämisessäkin. Uusia tuulia alalle tuokin nyt nuori, mutta jo kansainvälistynyt Odevo-konserni, jonka tavoite on vastata näihin haasteisiin ja tehdä kodinomistajien elämästä sujuvampaa kaikkialla maailmassa. Odevo lanseerattiin maaliskuussa 2022 ja nyt suomalaiset yritykset MTR ja STIO liittyvät osaksi konsernia. Samalla Suomesta tulee Odevon kolmas markkina-alue Ruotsin ja Iso-Britannian lisäksi.

MTR-konserni ja sen yritykset MTR-Isännöinti Oy, Onni Isännöinti Oy ja Walttari Oy ovat liittyneet yhdessä Suomen Tekninen Isännöinti Oy STIO:n kanssa osaksi Odevoa. Odevo on uusi kansainvälinen konserni, jonka tavoitteena on yhdistää ihmisten ja teknologian voima sekä nousta niitä hyödyntämällä asumispalveluiden ja kiinteistönhoidon kansainväliseksi johtajaksi.

MTR:n toimitusjohtajan Krister Ilvosen mukaan Odevoon liittyminen antaa MTR:lle ja STIO:lle entistäkin paremmat valmiudet vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin:

”Osakkaat ja asukkaat vaativat enemmän sujuvuutta ja parempia digitaalisia ratkaisuja kuin alamme on perinteisesti pystynyt tarjoamaan. Haasteeseen tartuttaessa yhteistyö on voimaa, joten Odevoon liittyminen on meille hieno tilaisuus. Yhdessä pystymme vastaamaan markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin paremmin. Odevon ajattelutapa on yrittäjähenkinen eli jatkamme edelleen oman liiketoimintamme rakentamista, mutta konsernin tuella. Tässä ikään kuin yhdistyvät kummankin maailman parhaat puolet”, hän kuvailee.

Odevo toimii jo ennestään Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa, joten Suomesta tuli sen kolmas markkina-alue. Suomessa MTR-konsernilla ja STIO:lla on laaja kokemus asunto-osakeyhtiöiden palvelutuotannosta sekä hallinnollisen että teknisen isännöinnin osalta. MTR-konserni palvelee kaikkiaan yli 420 asunto-osakeyhtiötä ja 15 000 kotia yli 20 vuoden asiantuntemuksella. STIO toimii teknisen isännöinnin kumppanina yli 40 isännöintitoimistolle ja palkitusta palvelukonseptista hyötyvät lukuisat taloyhtiöt.

”Meillä on ilo toivottaa Krister ja hänen tiiminsä tervetulleeksi Odevoon. He jakavat kaikkien Odevon yritysten yhteiset arvot ja meidän kaikkien tavoin painottavat myös korkealaatuista asiakaskokemusta sekä tavoitetta olla mielenkiintoinen työpaikka, jossa ihmiset viihtyvät ja kehittyvät saavuttaessaan samalla merkittäviä asioita yhdessä. Suomi on myös hyvin kehittynyt kiinteistönhoidon markkina-alue, jossa isännöitsijän rooli on ammattimainen”, sanoo Odevon toimitusjohtaja Daniel Larsson.

Kymmenkertainen liikevaihto kolmessa vuodessa

Odevo perustettiin vuonna 2019, kun ruotsalaiset Nabo ja SBC yhdistivät voimansa sen alla. Siitä lähtien konserni on ollut nopeassa, kansainvälisessä kasvussa. Maaliskuussa 2022 MTR:n ja STIO:n lisäksi myös Isossa-Britanniassa toimiva Premier Estates liittyi Odevoon.

Nopea kasvu näkyy myös numeroissa. Odevon liikevaihto on kymmenkertaistunut alkuajoista, ja nyt konserni hallinnoi yli 380 000 asuntoa. Konserni työllistää 1 300 henkilöä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 144 miljoonaa euroa.

Odevon toimitusjohtajan Daniel Larssonin mukaan konsernin perustaminen lähti halusta viedä koko alaa eteenpäin ja tehdä ihmisten elämästä sujuvampaa kaikkialla maailmassa.

”Olemme jo saaneet aikaan merkittäviä muutoksia Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Nyt keskitymme käynnissä olevaan seuraavaan laajentumisen vaiheeseen ja samalla valmistaudumme myös uusiin markkinoihin. Yhdysvallat on maailman suurin kiinteistönhoidon markkina-alue ja on luonnollisesti yksi tärkeimmistä tulevaisuuden kohdemarkkinoistamme. Tavoitteemme on jälleen kymmenkertaistaa liikevaihtomme ja valjastaa kasvun tuoma kapasiteetti siihen, että voimme tuottaa asiakkaillemme entistäkin parempaa arvoa ja palvelua”, hän sanoo.

Teknologia hyödyttää kaikkia

Asuinkiinteistöt ovat maailman suurin omaisuusluokka. Asunnon ostaminen onkin usein suurin sijoitus, jonka ihminen tekee elämänsä aikana. Kiinteistöala on kuitenkin jäänyt jälkeen niin asiakaslähtöisessä ajattelussa kuin digitalisaation hyödyntämisessäkin. Odevo haluaakin modernisoida alaa vastaamaan nykypäivän kodinomistajien tarpeita ja hyödyntää teknologiaa palvelun parantamiseen.

Tästä syystä teknologia on Odevon liiketoimintamallin ytimessä. Odevon digitaalisen alustan takana on jo 15 vuotta tuotekehitystyötä. Alusta kattaa kaikki kiinteistö- ja taloushallinnon osa-alueet sisältäen myös tehtävä-, dokumentti ja sopimushallinnan. Odevolla on tällä hetkellä 40 ohjelmistokehittäjää, ja se aikoo palkata vähintään 60 lisää kahden vuoden sisällä varmistaakseen kehityksen huipulla pysymisen.

Perinteisten isännöinti- ja kiinteistönhuoltopalveluiden lisäksi Odevon yritykset ovat luomassa uusia palveluita ja tuotteita sekä asukkaille että kiinteistönomistajille. Viimeisin esimerkki on Ruotsista, jossa
asiakkaille on kyetty tarjoamaan ensimmäisenä kiinteistönhoito- ja isännöintiyrityksenä markkinoiden johtavaa talletuskorkoa asiakkaan ylimääräiselle likviditeetille.

Lisätietoja

Krister Ilvonen
toimitusjohtaja, MTR-konserni ja Suomen Tekninen Isännöinti Oy
puh. 050 479 2880, krister.ilvonen@mtr.fi

Liite: Kuva MTR/STIO toimitusjohtaja Krister Ilvonen, Odevo Group toimitusjohtaja Daniel Larsson

Odevo perustettiin luomaan uutta ja parempaa asiakaskokemusta perinteiselle toimialalle yhdistämällä ihmisten ja teknologian voima. Konserniin kuuluvat perustajayhtiöt Nabo, SBC ja Rendall & Rittner sekä uusimmat jäsenet MTR, STIO ja Premier Estates. Odevo perustettiin ruotsalaisen kiinteistönhoito- ja isännöintiyritys Nabon vuoden 2019 lanseerauksen ja SBC:n hankinnan jälkeen. Yhdessä yhtiöt hallinnoivat 380 000 asunnon salkkua ja työllistävät 1 300 henkilöä. Odevon liikevaihto on yli 144 miljoonaa euroa.

MTR-konserni tarjoaa asiakaslähtöisiä kiinteistöhallinnan palvelukokonaisuuksia koko Uudenmaan alueella. Konsernin yritykset palvelevat kaiken kokoisia taloyhtiöitä yli 20 vuoden asiantuntemuksella. Yhteensä konserni huolehtii noin 420 taloyhtiön arjesta ja 15 000 kodista. Suomen Tekninen Isännöinti STIO on teknisen isännöinnin markkinajohtaja Suomessa. Yritys toimii yli 40 isännöintitoimiston teknisenä kumppanina omalla toiminta-alueellaan. STIOn vahvuus on asunto-osakeyhtiölain vankka tuntemus ja kyky palvella kaikissa kiinteistön elinkaaren vaiheissa.

Ajankohtaista