AJANKOHTAISTA

Taloyhtiön taloushallinto

Webinaari taloyhtiöstä

MTR järjestää webinaarin aiheesta 29.11.2023 klo 17.

Yksityiskohtaisen talousarvion laatiminen ja huolellinen taloussuunnittelu ovat kriittisiä elementtejä menestyvän taloyhtiön ylläpidossa. Monimutkaisessa talousympäristössä on tärkeää pysyä ajan tasalla niistä avainkohdista ja -luvuista, jotka voivat vaikuttaa kiinteistösi taloudelliseen vakavaraisuteen. 

Talousarvion laadinnassa on otettava huomioon useita vaihtuvia tekijöitä. Taloyhtiön tiedossa olevat hinnankorotukset, mahdolliset muutokset kiinteistön veroissa, korkojen vaikutukset vastikkeisiin sekä korjauskulujen muutosten vaikutukset voivat kaikki vaikuttaa taloyhtiön talousarvion sisältöön merkittävästi. Tämän vuoksi talousarvion suunnittelussa on oltava joustavuutta ja tarkkuutta, jotta mahdolliset muutokset voitaisiin ottaa huomioon mahdollisimman ajoissa.

Sukellettaessa syvemmälle ennakoivaan taloussuunnitteluun, budjetoidun ylijäämän merkitystä ei voida korostaa liikaa. Ylijäämä mahdollistaa kassavarannon kerryttämisen tulevia korjaustöitä ja investointeja varten, mikä edistää tehokasta ja sujuvaa kilpailutusta myös pienemmissä projekteissa. Vastikevalvonta ja vastikkeiden tehokas perintä, on myös tärkeä osa kokonaisvaltaista taloushallintoa, sillä maksamattomilla vastikkeilla voi olla vakavia seurauksia taloyhtiön taloudelle ja toiminnalle.

Taloyhtiön sähköinen kirjanpito ja dokumentointi voivat merkittävästi helpottaa taloushallinnon prosesseja.  Digitaaliset ratkaisut mahdollistavat tarkan ja läpinäkyvän kirjanpidon sekä nopean pääsyn tietoihin tarvittaessa. MTR-Isännöinti käyttää Visma Fivaldi -ohjelmistoa, jonka avulla taloyhtiön hallitus voi seurata tärkeitä lukuja reaaliajassa ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä. Samalla taloyhtiön tilinpäätös ja sen valmistelu helpottuu.

MTR-Isännöinnin vankka talousosaaminen ja aktiivinen talousvalvonta helpottavat taloyhtiön hallituksen työmäärää. Ammattitaitoinen ja pitkäjänteinen taloushallinto sekä aktiivinen yhteistyö taloyhtiön hallituksen kanssa varmistavat taloyhtiön taloudellisen tasapainon myös muuttuvissa olosuhteissa. Esimerkkinä, rahoitusvastike on aina altis korkotason muutoksille, sillä se sisältää taloyhtiön lainan lyhennykset ja koron. Usein suosittelemme, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päätöksenteolle, jolloin esimerkiksi rahoitusvastiketta voidaan tarpeen tullen nostaa nopeallakin aikataululla. MTR seuraa taloyhtiön tilannetta aktiivisesti ja hallitukset pidetään ajan tasalla korkojen muutoksista. Näin taloyhtiön talouden tasapaino pysyy saumattomasti kasassa, nopeista vaihteluista huolimatta.

Tasapainoinen talous on avain taloyhtiön pitkäkestoiseen kehitykseen, sekä sen asuntojen arvonsäilytykseen.Tartu tilaisuuteen ja liity mukaan kuulemaan MTR-Isännöinnin webinaari aiheesta 29.11.2023 klo 17.

Ajankohtaista