Huoneiston avaimet

Huoneiston avaimet

Huoneiston avaimia tulee käsitellä kuten muitakin arvoesineitä. Mikäli avaimia katoaa tai avainturvallisuus on muutoin heikentynyt, saattaa lukkojen uudelleensarjoitus tai lukituksen uusiminen tulla kyseeseen. Tilanne on kuitenkin aina arvioitava tapauskohtaisesti. Uudelleensarjoituksen tarve korostuu silloin, kun käytössä on sellainen avainjärjestelmä, johon voidaan teetättää lisäavaimia pelkkää avainta näyttämällä.

Mikäli epäilet huoneiston tai taloyhtiön lukitusturvallisuuden heikentyneen, ota yhteyttä isännöitsijätoimiston asiakaspalveluun.

Lisäavaintilaukset

Vain huoneiston osakas on oikeutettu tilaamaan lisää avaimia omistamaansa huoneistoon. Lisäavaintilaus toimitetaan isännöitsijätoimistoon kirjallisesti, joko sähköpostilla, nettisivujemme tilauslomakkeella tai kirjepostilla. Osakas vastaa lisäavaimista syntyneistä kustannuksista.

Osakkeenomistaja voi valtuuttaa kirjallisesti myös vuokralaisensa tilaamaan/noutamaan lisäavaimia. Tällöin valtakirja on toimitettava isännöitsijätoimistoon ennen kuin avaintilaus laitetaan lukkoliikkeelle.

Avaintilausten toimitusajat riippuvat Abloy-tehtaan tilauskannasta. Tavallisesti toimitusaika on 1-2 viikkoa. Avaimien hinnat vaihtelevat avaintyyppistä riippuen, tarkan hinnan voit varmistaa lukkoliikkeeltä.

Lisäavaimen valmistuttua lukkoliike on yhteydessä osakkaaseen/vuokralaiseen. Avain maksetaan suoraan lukkoliikkeelle. Avaimen noudon yhteydessä on esitettävä henkilöllisyystodistus.