Vastikkeet ja maksut

Vastikkeet ja maksut

Taloyhtiön yhtiökokous määrittää yhtiövastikkeiden ja käyttökorvausten tason. Taloyhtiön hallitus määrittää suoritettavien maksujen eräpäivän, joka on tavallisesti kuun alussa. Eräpäivä on painettu vastikemaksujen tilisiirtoihin.

E-lasku ja suoramaksu

E-laskun ja suoramaksu helpottavat vastikkeiden maksua ajallaan, kun kuukausittainen suoritus siirtyy automaattisesti taloyhtiön tilille. Palveluiden käyttöönottamiseksi ota yhteyttä omaan pankkiisi.

Lainaosuuksien poismaksaminen

Huoneistokohtaisten lainaosuuksien maksaminen on tavallisesti mahdollista kahdesti vuodessa, taloyhtiön käyttämän pankin määrittelemien aikataulujen puitteissa. Taloyhtiön kirjanpitäjä laatii osakkeenomistajalle lainaosuuslaskun, josta peritään hinnaston mukainen veloitus sekä pankin mahdollisesti veloittamat kulut. Tarkemmat tiedot hinnoista ja aikatauluista saat taloyhtiön kirjanpitäjältä.

Lainaosuuslaskun voi tilata osoitteessa https://www.mtr.fi/sahkoiset-palvelut/asiakirjatilaus/

Kulutukseen perustuva tasauslaskutus

Taloyhtiöissä, jossa on kulutukseen perustuva vesilaskutus, tehdään tasauslaskut hallituksen määrittelemän aikataulun mukaisesti. Tavallisesti tasauslaskutus tehdään kahdesti vuodessa. Vesimittarit luetaan joko huoltomiehen tai osakkaan itsensä toimesta tai etänä mittarin tyypistä riippuen.