Yhtiökokous, jossa jaksaa olla mukana

07.09.2018

Työvuosieni aikana olen havainnut, että yhtiökokous on monelle uuvuttava kokemus. Kun ensin on käsitelty listalla olevat lukuisat lain edellyttämät asiat, pitäisi jaksaa vielä päättää tulevista hankkeista ja kuunnella naapureiden puheenvuoroja.

Meillä MTR:llä on tapana ajatella asioita uudella tavalla ja niin kävi yhtiökokouksellekin. Pohdimme pitkään, onko kokousten vakiokaavalle jokin järkevä selitys, vai voitaisiinko asiat kiepsauttaa ympäri. Tuntui loogiselta, että kokouksissa keskittyisimme menneen sijaan tulevaan.

Ryhdyimmekin sitten tuumasta toimeen ja käänsimme esitysjärjestyksen ympäri, jolloin asioita saatiin käsiteltyä tehokkaasti ja taloyhtiön tulevaisuuteen fokusoituen. Kevätkaudella 2018 vedimme läpi useita käänteisiä yhtiökokouksia ja asiakkaiden vastaanotto on ollut erittäin positiivista! Olemme havainneet, että uusi esitysjärjestys toimii etenkin, kun päätettävänä on laajempia hankkeita; osakkaat pysyvät hereillä ja puheenvuoroja käytetään kiitettävästi, kun suuret ja tärkeät asiat käsitellään heti aluksi.

Käänteinen yhtiökokous on yksi esimerkki siitä, miten pienelläkin muutoksella voi parantaa asiakaskokemusta hurjasti. Tarmokas kehittämistyö jatkuu tänäkin syksynä, jotta pääsemme jälleen ensi keväänä testaamaan jotain uutta. Pysythän siis kuulolla!


– Marianne Aho-Mankki
isännöitsijä, AIT